SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Gymnastikföreningen Atletica

Om klubben

Välkommen till GF Atletica!

GF Atletica har utvecklats till Tjörns största friskvårds- och gymnastikförening med ca 700 medlemmar. Utbudet är stort. Här finns något som passar alla! 

 

1992- Hally Jakobsdóttir startar Hallys Aerobic på Tjörn. Hon körde aerobic och funk på olika platser både i Stenungsund och på Tjörn vid sidan om sitt arbete som idrottslärare. Mikaela Löfström var med som ersättare.

 

1996- Föreningen byter namn till GF Atletica och utökar verksamheten med fler ledare och aktiviteter i Fridas Hages lokaler, Höviksnäs. Madeleine, Jennie och Steiney startar ungdomsaerobics.

 

1999- GF Atletica börjar också med gymnastik. Föreningen får träningstider i Häggvallsskolan och växer med olika grupperingar inom gymnastiken, som barngrupper, killgrupper och tävlingsgrupper.

 

2001- Egen lokal för friskvårdgrupperna ordnas då gamla Smyrnakyrkan i Myggenäs byggs om. Gymnastikgrupperna växer så det knakar för att tillslut vara nästan 100 barn per timme i Häggvallsskolans idrottshall. Tankar och ideér om egen gymnastikhall börjar spira. Nybygget startar i samarbete med HKN-transport som också behövde lokaler, hösten 2007.

 

2008- Ny lokal invigs för gymnasterna i Svanviks industriområde och döps med pompa och ståt till Arena Almö Livs den 1:a september 2008.

 

År. Föreningen får en ny sponsor Tjörns Sparbank och byter namn till Sparbankshallen

 

År...... Mer och fler i Sparbankshallen startar. Ett projekt startat för bygga ut entren och gång till den lilla uppvärmningshallen och möjlighet att uttöka vår verksamhet med parkour och fler gymnastikgrupper.

 

2017 - 25 års jubileum

2022- 30 års jubileum

 

"...och nu är vi här idag med ledamöter i styrelsen, , 20 tal ledare i gymnastiken, 10  ledare inom friskvård och två hallar som vi hyr till driftkostnadspris. Det är bra jobbat!

 

Det har kostat mycket ideellt arbete för alla som ställt upp för föreningen i vått och torrt. Ett stort tack till ALLA som har hjälpt till, hjälper till och kommer att hjälpa till.

 

Det är så underbart vad alla är hjärtliga när det väl gäller! Vi hoppas kunna hålla verksamheten flytande så här med hjälp av både barn och föräldrar.

 

Stöd gärna vår verksamhet då vi tror att vi gör en god insats för våra barn och ungdomar.

 

 

 
Våra sponsorer/ Bidragsgivare