SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Gymnastikföreningen Atletica

Detta är vad som gäller för tävlingsgymnastik i Gf Atletica

 

I Kvinnlig Artistisk Gymnastik (KvAG) tävlar man i fyra redskap: hopp, barr, bom och fristående. För att bli en duktig AG-gymnast krävs styrka, flexibilitet, explosivitet, god koordination, mod, en stark vilja samt en stor passion och ett brinnande intresse för gymnastik. 

 

Detta gäller för våra tävlingsgymnaster i utvecklingsgrupperna, tävlingsgrupperna.

 

 • Vi önskar att tjejerna tränar från 3 ggr i veckan.
 • Vi övar gymnastikprogram från Stegserier 3 och uppåt
 • Har intresse för tävling
 • Vi tävlar på minst 3 tävlingar ute i distriktet + KM
 • Vid tävlingar ska gymnasterna bära klubbens dräkter och overaller.

 

Vad har tävlingsföräldrarna för uppgift:

 • Peppar och stöttar sitt barns fritidsintresse.
 • Det är tävlingsverksamheten som håller Caféet igång 4-6 ggr under 1 termin
 • Städar i vår träningshall 1-2ggr termin (onsdagar/lördagar)
 • Säljer Newbody eller liknande 1ggr per termin
 • Säljer 10 sportlotter/termin
 • Hjälper till vid hemma tävlingar/ avslutningar (1-2 ggr termin)
 • Samt ett storstäd gemensamt innan uppstart.
 • Gropstäd 2 ggr/termin

Föräldrar i Elitgruppen har ett uppdrag till utöver ovan som tex, städ av parkourhall, lägga ut arbetsschema inför arrangemang, kassöruppdrag, Domaransvarig under hemmatävling.

 

Gf Atletica har lite mindre grupper när det gäller Elit och tävlingsverksamheten. Föreningen har avlönade och utbildade tränare för att kunna ge den bästa träningen till gymnasterna.  Meddela gärna så tidigt som möjligt om gymnasten är sjuk i appen eller messenger/sms till din tränare, så den kan planera efter det. 

 

Våra tävlingsgymnaster samt elitgrupp betalar en månadsavgift, mellan 500-700kr 12 mån om året istället för terminsavgift. Månadsavgiften skall vara inne på kontot den 1:a varje månad. Slutar man i Elit- eller Tävlingsgruppen har man 3 månaders uppsägningstid. Det innebär att man får betala 3 mån, men då får gymnasten delta i andra grupper eller verksamhet i föreningen, och även sköta sin ideella insats under den termin man slutar.

 

Tävlingsgymnasterna skall vara försäkrade med en tävlingslicens som kostar 180 kr/år.  Den faktureras i början av höstterminen. Tävlingsavgifterna faktureras löpande, ca 300 -500 kr/tävling.

Ytterligare kostnader kan tillkomma för domare (pga. domarbrist). Skulle gymnasten bli sjuk eller ej kunna delta på en redan anmäld tävling är man betalningsskyldig ändå. (Anmälningar görs 2 veckor innan tävlingar i väst och en månad före vad gäller rikstävlingar).

 

 

Gymnasterna behöver ha bra närvaro för att nå sina och tränarens mål.  Är man skadad anpassar man träningen i samråd med sin tränare under skadeperioden.

Det är viktigt att gymnasten mäktar med den träningstid i den grupp man bestämmer sig för. Alla gymnaster kan jobba sig upp mot elitgrupperna om de vill och vi kommer successivt att ta upp gymnasterna från tävlingsgrupperna till elitgrupperna, men också tvärtom om gymnasten inte mäktar med.

Bestämmer sig gymnasterna att satsa på Elitgrupperna rekommenderar vi att de inte har andra tidskrävande aktiviteter bredvid.

 

 

Vid tävlingar ska gymnasterna bära klubbens dräkter och overaller (nytvättade). De skall ha håret uppsatt och inga smycken får förekomma.

Det är obligatoriskt för alla tävlingsgymnaster att delta i lägerskolor som erbjuds på hemmaplan. Bestämmer sig föreningen för en träningsresa inom Elit- och Tävlingsgrupperna vill vi såklart att alla följer med. Det är även obligatoriskt att vara med på föreningens klubbmästerskap.

 

Det är viktigt att alla gymnaster försöker delta på de tävlingar de har chans att vara med på. Är det för få domare som kan döma, åker de gymnaster med som:

1.  Klarar sina program bäst

2. Har bäst närvaro på träningarna. (Vi behöver en domare/ 4 st. startade gymnaster )

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
GF ATLETICA, 14/01 15:30 
GF ATLETICA, 28/08 19:07 
GF ATLETICA, 27/08 15:02 
GF ATLETICA, 12/03 21:02 
GF ATLETICA, 15/12 12-15 
 
Våra sponsorer/ Bidragsgivare