SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Gymnastikföreningen Atletica

Detta är vad som gäller för tävlingsgymnastik i Gf Atletica

Våra tävlingsgymnaster betalar en månadsavgift, mellan 600-700kr, 12 mån om året istället för terminsavgift. Månadsavgiften skall vara inne på kontot den 1:a varje månad. Slutar man i Elit- eller Tävlingsgruppen har man 3 månaders uppsägningstid. Det innebär att man får betala 3 mån, men då får gymnasten delta i andra grupper eller verksamhet i föreningen, och även sköta sin ideella insats under den termin man slutar.

Tävlingsgymnasterna skall vara försäkrade med en tävlingslicens som kostar 180 kr/år.  Den faktureras i början av höstterminen. Tävlingsavgifterna faktureras löpande, ca 250 -500 kr/tävling.

Ytterligare kostnader kan tillkomma för domare (pga. domarbrist). Skulle gymnasten bli sjuk eller ej kunna delta på en redan anmäld tävling är man betalningsskyldig ändå. (Anmälningar görs 2 veckor innan tävlingar i väst och en månad före vad gäller rikstävlingar).

Gf Atletica har lite mindre grupper när det gäller Elit- och tävlingsverksamheten. Föreningen har avlönade och utbildade tränare för att kunna ge den bästa träningen till gymnasterna. Det är obligatoriskt i Elit- och tävlingsgrupper att följa den träningstid föreningen lägger ut så länge som man inte är sjuk. Träningarna börjar och slutar på bestämd tid. Meddela gärna så tidigt som möjligt om gymnasten är sjuk med SMS eller mail till din tränare, så den kan planera efter det. 

Gymnasterna behöver ha bra närvaro för att nå sina och tränarens mål.  Är man skadad anpassar man träningen i samråd med sin tränare under skadeperioden.

Det är viktigt att gymnasten mäktar med den träningstid i den grupp man bestämmer sig för. Alla gymnaster kan jobba sig upp mot elitgrupperna om de vill och vi kommer successivt att ta upp gymnasterna från tävlingsgrupperna till elitgrupperna, men också tvärtom om gymnasten inte mäktar med.

Bestämmer sig gymnasterna att satsa på Elitgrupperna rekommenderar vi att de inte har andra tidskrävande aktiviteter bredvid.

Vad gäller ledighet under året har Elit- och Tävlingsgrupperna oftast ledigt 3-4 veckor efter lägerskolorna och drar igång igen v. 31-32. Då hoppas vi såklart att alla gymnaster är tillbaka. Det samma gäller under julledigheten, där brukar gymnasterna ha några dagars uppehåll. Det är viktigt att respektive tränare vet om övriga ledigheter i tid (2 veckor innan).

Vid tävlingar ska gymnasterna bära klubbens dräkter och overaller (nytvättade). De skall ha håret uppsatt och inga smycken får förekomma.

Det är obligatoriskt för alla tävlingsgymnaster att delta i lägerskolor som erbjuds på hemmaplan. Bestämmer sig föreningen för en träningsresa inom Elit- och Tävlingsgrupperna vill vi såklart att alla följer med. Det är även obligatoriskt att vara med på föreningens klubbmästerskap.

Det är viktigt att alla gymnaster försöker delta på de tävlingar de har chans att vara med på. Är det för få domare som kan döma, åker de gymnaster med som:

1.  Klarar sina program bäst

2. Har bäst närvaro på träningarna. (Vi behöver en domare/ 4 st. startade gymnaster )

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
GF ATLETICA, 05/12 23:35 
GF ATLETICA, 25/11 12:49 
GF ATLETICA, 27/08 15:02 
GF ATLETICA, 12/03 21:02 
GF ATLETICA, 15/12 12-15 
 
Våra sponsorer/ Bidragsgivare