Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Gymnastikföreningen Atletica

Vanliga frågor om vår barn- och breddverksamhet

Nedan hittar ni svar på de vanligaste frågorna angående vår barn- och breddverksamhet. 1. Kan mitt barn provträna en gång innan vi betalar?

 2. Vad kostar en termin?

 3. Vilka grupper finns?

 4. Vilken grupp eller nivå ska jag välja?

 5. Hur gör jag en bokning till en grupp?

 6. Gruppen jag är intresserad av är fullbokad. Kan jag stå i kö om någon hoppar av?

 7. Kan jag som förälder sitta med i gymnastiksalen?

 8. Vad är en hjälpförälder?

 9. Varför har ni stängt anmälan för den här terminen?

 10. När börjar terminen?

 11. Vad ska barnen ha på sig när de tränar?

 12. Mitt barn går redan i en grupp. Måste vi göra en nyanmälan inför nästa termin?

 13. Varför måste vi betala nästa terminsavgift så tidigt?

 14. Mitt barn är sjukt. Vem ska jag sjukanmäla till?1. Kan mitt barn provträna en gång innan vi betalar?

För att hålla en plats i gruppen måste vi få in en betalning när bokningen görs. Om ert barn inte skulle trivas eller av någon annan anledning inte vilja gå kvar efter första tillfället, meddelar ni kansliet innan andra tillfället och då betalar vi tillbaka allt utom medlems- och licensavgiften på 230 kr. Efter andra träningstillfället görs ingen återbetalning.

 

2. Vad kostar en termin?

Träningsavgiften för barn och bredd är baserad på 15 träningstillfällen (15 veckor) på en termin.

Träningsavgift (per termin): Knatte och Mini1 ggr / v 850 kr, 2 ggr / v 1200 kr. Övriga: 1 ggr/ v 1000 kr, 2 ggr/ v 1500 kr, 3 ggr / v 1800 kr.

Medlemsavgift barn- och breddgymnaster (gäller jan-dec): 100 kr
Licensavgift, endast vissa grupper (gäller okt-sept): 180 kr

Försommarkursen 2018 är inte fastställd ännu utan priset kommer med inbjudan.


3. Vilka grupper finns och vad är skillnaden?

Gf Atletica har följande typer av grupper för de nedan angivna åldrarna:

Knattegympa, där en förälder är med hela passet (3-5 år)
Minigympa (5-7 år)
Yngre (8-9 år)
Äldre (10+ år)

Trupp (vuxna)

Skillnaden på de olika grupperna hittar ni under barn/ bredd.

 

5. Vilken grupp eller nivå ska jag välja?

Våra barngrupper är uppdelade efter förkunskap. Vi ber er vänligen att respektera förkunskapskraven och åldersindelningarna, då dessa finns till för att få jämna grupper som främjar barnens utveckling.


Knatte:

Vi arbetar här mycket med våra grundformer såsom springa, gå, hoppa, balansera, klättra, krypa, åla, rulla, kasta och fånga. Inga förkunskaper krävs.
6. Hur gör jag en bokning till en grupp?

För att göra en bokning, och för att se priset för varje grupp, klickar ni på ... (lediga platser till vårterminen släpps ... Innan dess står det "Ej bokningsbar" på grupperna). Följ instruktionerna efter att ni klickat på den blå knappen "Logga in för att boka". Nu kan ni sortera på önskad plats och hur mycket barnet fyller under året. Grön siffra visar hur många lediga platser det finns i gruppen. Vill ni veta mer om de olika grupperna, som pris eller förkunskaper eller för att boka en plats, klickar ni på respektive grupp. Är gruppen full står det "Fullbokad" i rött. När bokningen är stängd står det "Ej bokningsbar".

 

7. Gruppen jag är intresserad av är fullbokad. Kan jag stå i kö om någon hoppar av?

Vi rekommenderar starkt att anmäla sig till en grupp med lediga platser, eftersom vi har få avhopp. Innan terminen börjat och ett par veckor in på terminen kan man anmäla intresse av plats vid återbud. Då kan man maila gymnastiksektionen (omvandlas till reservlista när terminen startat) Ange alla uppgifter så noggrant som möjligt. Om en plats blir ledig i en grupp som motsvarar era önskemål kommer vi att kontakta er. Reservlistan nollställs efter varje termin och om vi inte kontaktat er i mitten av terminen kunde vi dessvärre inte erbjuda en plats den aktuella terminen.


8. Kan jag som förälder sitta med i gymnastiksalen?

Ja, föräldrarna får sitta på läktaren och titta på sina barn träna. Vi uppskattar om föräldrar som sitter på läktaren, sitter tysta med mobilen avstängd och inte pratar i telefon.

9. Vad är en hjälpförälder?

En hjälpförälder är med som ett stöd för ledarna på barngymnastik-träningarna och hjälper alla barn lika mycket under passen. Kontakta huvudledaren för gruppen om ni är intresserade.

 

10. Varför har ni stängt bokningen för den här terminen?

När det bara är en vecka innan kursstart stänger vi intaget för att kunna dela in alla anmälda barn i lämpliga grupper. 

 

11. När börjar terminen?

I bokningssystemet kan man se när startdatum är och om man klickar på gruppen man är intresserad av, syns både start och slutdatum uppe i vänstra hörnet av det nya fönstret. Efter en bokning till en av våra grupper skickas en bekräftelse ut på mail. Våren 2018 startar all grupper v.3 och slutar vecka 17. Terminen innehåller minst 15 träningstillfällen och om inget annat meddelas av ledaren kör vi även på sport-, påsk- samt höstlov.

 

12. Vad ska barnen ha på sig när de tränar?

Gymnastikdräkt, t-shirt och shorts, barfota, uppsatt hår och glöm inte att ta med vattenflaska.

 

13. Mitt barn går redan i en grupp. Måste vi göra en nyanmälan inför nästa termin?

Runt slutet av terminen kommer information om att ni under ca 4 veckor har förtur till ert barns nuvarande grupp, dvs samma grupp som ert barn gått i under terminen. Ni går in i bokningssystemet, loggar in enligt instruktionerna, bokar och betalar med kort. Efter den prioriterade anmälan kan de kvarvarande platserna bokas av icke medlemmar. (Först till kvarn, kortbetalning på nätet). För information om vilka nivåer som finns kan ni titta på svaret på fråga nr 5 bland våra vanliga frågor.

 

14. Varför måste vi betala nästa terminsavgift så tidigt?

För att föreningen ska hinna jobba med planering och ledarfrågor måste vi veta hur många barn som kommer att gå hos oss innan varje termin startar. Arbetet med att få fram vilka barn som vill gå kvar i grupperna mellan terminerna är stort och omfattande. För att vi som ideell förening ska hinna med att administrera eventuella bortfall behöver vi veta vilka som vill gå kvar så tidigt som möjligt. Det enda sättet för oss att göra detta på är dessvärre att be om en tidig betalning. De platser som sen är lediga ska erbjudas nya barn så snart som möjligt. 

 

15. Mitt barn är sjukt. Vem ska jag sjukanmäla till?

Sjukanmälan görs på telefon, SMS eller mail till huvudledaren för gruppen. Ett par veckor innan terminsstart skickar huvudledaren ut ett välkomstmail med sina kontaktuppgifter och lite annan information som gäller för gruppen.

 
Våra sponsorer/ Bidragsgivare